Om en månad är det fem år sedan min debut

IBP4_omslag_3D_smallDen 15 november släpps InnebandyPiraterna del 4. Det är exakt på dagen fem år efter att den första delen i serien, min debutroman, kom ut.

Idag har jag dessutom påbörjat arbetet med den femte delen i serien som är tänkt att komma ut redan till våren, om sådär sex månader.

Det blir min främsta utmaningen framöver, att frigöra alla de timmar som krävs för att skriva en hel bok.

Är du författare på heltid? frågar folk ibland och jag förklarar att för att kunna leva på sitt skrivande i Sverige behöver man sälja ungefär 20.000 böcker på ett år. Eller rättare sagt är det vad jag räknar med att jag skulle behöva för att kunna tacka nej till alla andra jobb och bara skriva. Givetvis kan man klara sig på mindre, lite beroende på hur mycket man tjänar på varje såld bok. Vilket också skiftar väldigt mycket. Hade alla böcker sålts till fullpris, kanske rentav utan mellanhänder direkt till läsaren så hade man kunnat leva gott på att sälja 4000-5000 ex varje år. Om det är pocketböcker kanske man behöver sälja 50.000 ex istället. Eller mer om man har ett sämre avtal med sitt förlag.

Det som är spännande är dock att jag fortfarande tjänar pengar på den första boken, den som jag skrev för fem år sedan. Det är faktiskt det som är nyckeln till att kunna leva på sitt författarskap, att man inte behöver sälja 20.000 ex av sin nya bok utan kan sälja tusentals exemplar av äldre titlar.

Så på min författaragenda står just nu:

– boka så många signeringar som möjligt fram till jul
– planera release-aktiviteter för InnebandyPiraterna 4
– planera och skriva InnebandyPiraterna 5

 

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.