Nya Hoi-titlar var och varannan dag just nu

Förutom att vara författare och konsult (redaktionella projekt) så är jag också en av grundarna av Sveriges snabbast växande förlag – Hoi Förlag. När någon frågar hur det går så säger jag ofta att det är full fart och efter semestrarna har vi pratat om att det är mycket på gång. Höstutgivningen landar på runt 25 titlar totalt. En häftig utveckling.

Så otroligt många spännande författare och roliga, intressanta, annorlunda böcker som kommer på vårt förlag i år.

Men just nu är det faktiskt väldigt mycket. Och för att sätta det i perspektiv: 2011 gav vi ut sju titlar på Hoi Förlag. På mindre än fyra veckor med start idag ger vi ut nu tio titlar. Och vilka böcker är det då, undrar ni? Här kommer en liten lista där jag saxat omslag och baksidestexter… (Naturligtvis har jag lagt till länkar så ni kan läsa mer om böckerna och dess författare samt hitta inköpsställen)

Alm_Läxfritt_Hoi_low20/8 Läxfritt
av Pernilla Alm

I Läxfritt – för en likvärdig skola tar högstadieläraren och författaren Pernilla Alm upp läxorna på agendan hos både föräldrar, lärare, skolledare och lärarhögskolor och diskuterar bland annat obehörig läxhjälp, varför läxor är orättvisa och hur stress påverkar läxtyngda barn.
Läs mer och beställ >>

 

TMF_Omslag_LR25/8 Träna tillsammans med familjen
av Terese Alvén

Träna tillsammans med familjen uppmuntrar till rörelseglädje för både barn och vuxna, med fokus på gemenskap och hälsa. För barn handlar denna bok inte främst om att träna. Det handlar om glädjefylld, aktiv lek. Har barnen fastnat framför datorn, surfplattan eller tv:n kan de behöva uppmuntras till att röra på sig och vi föräldrar kan inspirera till mer aktiva lekar tillsammans.
Läs mer och beställ >>

MUN_omslag27/8 Munken som blev multientreprenör
av Michel Issa och Sohrab Fadai

Munken som blev multientreprenör är en livsstilsbok om entreprenörskap, värderingar och förändring. Det är också en fascinerande berättelse om Michels resa och tänkt som en inspiration för andra när villrådighet, hopplöshet eller känslor av maktlöshet tagit överhanden.
Läs mer och beställ >>

ARV_omsl_low29/8 Morsarvet
av Christina Granbom
Mildred Carlesten kommer efter en tid som polis i Stockholm till den lilla byn Kungsör. Det dröjer inte länge förrän hon står villrådig med ett fall med två skändade kroppar och en mördare som inte låter sig spåras. Morsarvet är en historia om hämnd, arv och skuld.
Läs mer och beställ >>

 

SIF_omsl_low3/9 Stå inte för nära kanten
av Annika Mayer
Det är 1995 och Hanna intervjuas för ett jobb på Göteborgs hetaste reklambyrå Benzin. Hon har lämnat sin man och står ensam utan bostad med två små barn samtidigt som byrån hon jobbar på går i konkurs. Stå inte för nära kanten är en gripande och humoristisk berättelse om hur livet tar oss dit det vill och vi bara kan göra vårt bästa för att hänga med.
Läs mer och beställ >>

OAS_omsl4/9 Oavsett vad
av Daniel Wångsten
Oscar lever i en stad som råkar vara Halmstad men lika gärna hade kunnat vara vilken som helst. Tillfälliga kickar i form av sex och droger bedövar honom. Han har inga problem. Allt är dandy, Oscar är dandy. Han känner ingenting. Vart han är på väg vet han inte, han vet bara att han inte någonsin kan gå tillbaka. Till det som hände, till hon som hände. Dit får ingen gå. Oavsett vad.
Läs mer och beställ >>

DAT_omsl8/9 Dödlig åtrå
av Susanne Ahlenius

Alice Wiklund, ung utredare på Rikskriminalen i Stockholm, blir utsedd att hjälpa Scotland Yard med ett långdraget fall. De jagar en seriemördare som är beräknande, samvetslös och lämnar sina offer märkta med en bisarr kärleksförklaring. Alice går upp i sitt nya arbete men inser snart att det inte är alla i gruppen som uppskattar hennes närvaro. När Alice inser vad hon måste betala för att finna sanningen är det redan försent och gränsen mellan arbete och privatliv suddas ut.
Läs mer och beställ >>

ondskans_spar_omslag--14021110/9 Ondskans spår
av Mats Ahlstedt
För 12 år sedan försvann den då 18-åriga Matilda Frimansson spårlöst. Trots att polisen för länge sedan lagt ner fallet, vägrar hennes mamma Linn acceptera att dottern är död. Hon ber sin nyfunne vän, den pensionerade fängelseprästen Johannes Brobeck, om hjälp att hitta Matilda.
Läs mer och beställ >>

 

I_liket_vankrets.indd12/9 I likets vänkrets
av Pia F Davidson

I likets vänkrets är en halsbrytande historia om utsatta, hjältemodiga kvinnor som med hjälp av list, fantasi, skådespelartalanger, ett vedträ och diverse omvägar försöker få svinpälsar världen över att uppföra sig.
Läs mer och beställ >>

 

LAK_omslag_3D_small15/9 Lakritsboken från Ramlösa
av Martin Jörgensen, Ann-Sofie Malmgren, David Lindman och Timo Julku.

Martin Jörgensen besökte 2011 en chokladmässa och det var då han bestämde sig. Han skulle börja göra egen lakrits av högsta kvalitet och den skulle lanseras på en lakritsfestival tio veckor senare. Få trodde det var genomförbart, men efter tio veckor fanns den där. Lakritsen från Ramlösa.
Läs mer och beställ >>

Den här sistnämnda är extra kul eftersom jag följt Martins resa med Lakritsfabriken. Den startade ungefär samtidigt som min resa med Hoi och det var faktiskt på grund av att det gick så bra med lakritsen som jag var tvungen att flytta ut från hans lager där jag hyrde pallplats för bland annat InnebandyPiraterna och Barkhetrilogin. Det är nu ett par år sedan vi började snacka om att han borde skriva en bok om lakrits. Och nu är den här. Två Helsingborgsföretag i samarbete. Skoj!

Sen dröjer det två månader och ytterligare ett tiotal Hoi-titlar innan min nya bok, InnebandyPiraterna – Fjärde säsongen kommer ut. Den kan du förstås bevaka hos nätbokhandlarna redan nu!

 

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.