Försäljning av husbilar slår rekord

Camper_05

“Man ska ha husvagn”, sjöng Galenskaparna 1986. Arton år senare hade de kanske sjungit “Man ska husbil”.

Tycker du att du har sett rekordmånga husbilar på vägarna i sommar så är det förmodligen alldeles riktigt. Försäljningen av husbilar har nämligen ökat kraftigt i år.

Husbilar har en viktig roll i min roman Fem stjärnor för Färglösa. Därför reagerar jag lite extra när jag läser om husbilar i media.

De senaste dagarna har jag läst hur de allt större husbilarna ställer till problem på campingplatser. Ja, inte för att det är kriminella husbilsgäng som i Färglösa, utan för att de kräver större yta på campingarna.

Så jag roade mig med att kolla statistiken för försäljningen av husbilar i Sverige 2014 och hittade ett pressmeddelande från Husvagnsbranschens riksförbund.

Enligt dem ökar antalet nyregistreringar av husvagnar och husbilar. Faktum är att det första halvåret 2014 såldes fler husbilar i Sverige än något tidigare år: 2512 stycken.

Och sedan tre år tillbaka säljs det fler husbilar än husvagnar i Sverige.

Tänk om alla som köpte en ny husbil också fick med sig ett exemplar av Fem stjärnor för Färglösa? Jag misstänker att jag nästa sommar får ge mig ut på vägarna i en stripad husbil och kränga Färglösa på campingplatserna…

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.