De första recensionerna av Fem stjärnor för Färglösa

På utgivningsdagen 27 maj dök de första recensionerna av Fem stjärnor för Färglösa upp.

Signerat Dezim har skribenten fastnat för managementkonsulten Lennart:
“Dahlgren har sannerligen hittat en gäng färgstarka och minnesvärda karaktärer! Flera av dem är trevliga att följa, men det är Lennart jag gillar bäst (såvida det inte redan framgått). (…) Avslutningsvis är det en intressant skara karaktärer som författaren tecknar ner och flera av dem hade fungerat i en egen historia. För jag är övertygad om att det finns minst en karaktär för alla läsare i den här boken. Men det är delarna av de absurt stora visionerna som fångar mig mest. Och så Lennart förstås.”
Läs hela recensionen >>

I skuggan av en bok fängslas av andra partier i boken:
“Historien blir med tiden ganska invecklad, ibland till och med lite väl snurrig, men Dahlgren har ett lättsamt och mycket underhållande språk som gör att tiden går fort.
Boken är som sagt lättläst och passar utmärkt i hängmattan. Satiren lockar, om inte till gapskratt så till väldigt många leenden.”
Läs hela recensionen >>

Bims blogg ger boken betyget 3,5 av 5.
“En rätt så rolig och ganska så underhållande bok. Rekommenderas för lite lättsam läsning.”
Läs hela recensionen >>

Övertygad? Gå in här och beställ boken hos din favoritbokhandlare!

* * *

Så här långt är omdömena alltså en rätt underhållande och lättläst bok. Inga toppbetyg, men heller inga sågningar. Något som är verkligt intressant är hur olika folk ser på böcker som exempelvis denna. En av de tidiga läsarna var inte alls förtjust i Lennart, och framför allt inte hans svengelska. Medan andra gillar honom bäst.

Just det där med vilka karaktärer som får sympatier är intressant. Nu är det här en bok med väldigt många huvudpersoner, på gränsen till för många kanske, och som författare kan man inte alltid förutse vem som ska bli mest populär hos läsarna.

Så frågan är – vem blir din favorit i Färglösa?

 

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.