Mitt livs första Mors dag utan mamma

dreamy reading place in the blue skyIdag är det mors dag. Jag och barnen firade deras mamma, min älskade, med en pannkakstårta till frukost. Dessutom städade de huset från leksaker och ordnade fotbad åt henne. Jag minns hur vi hemma brukade rita teckningar och göra tårta till mamma. Jag undrar om det inte var just i samband med mors dag som vi lyckades tappa en tårta på golvet i sovrummet när vi var små.

I år firar jag för första gången Mors dag utan min egen mamma. Barnen sa häromdagen något i stil med “vi kan ju baka bullar, så mycket bullar så det doftar ända upp i himlen till farmor”. De hänvisar ofta till henne på det viset, att hon sitter där uppe på sitt moln och tittar ner på oss.

Så Grattis på Mors dag, mamma. Var du än befinner dig nu.

För ett år sedan levde hon fortfarande. Vi förstod nog inte riktigt att det skulle gå så fort innan hon var borta. Bara några veckor efter Mors dag lades hon in och fick sen aldrig komma hem mer än på ett par kortare besök. Sommaren utvecklades efterhand till en plågsam väntan på det oundvikliga.

Imorgon kväll är det fest, release för min nya bok. Som jag skrev på redan då mamma levde men som blev klar efter hennes död. Det känns lite sorgligt att hon inte fick läsa den. Men vem vet. Kanske har de bibliotek i himlen? Kanske är det bibliotek som faktiskt beställer hem all världens böcker och gör dem tillgängliga? Jag hoppas det. Även om jag inte är religiös så känns det mysigt att tänka att det finns något efter det här. Kanske, som barnen tänker sig, ett litet hus på ett moln.

Men just idag känns det som om jag både firar och sörjer Mors dag.

* * *

Jag har startat en insamling till Cancerfonden i bokens namn. Jag har sagt att jag kommer att skänka 10% av det jag tjänar på boken till den här insamlingen. Och jag hoppas att mina läsare kommer att bidra med ytterligare pengar för att vi tillsammans ska kunna besegra den här vidriga sjukdomen. Så här gör du för att skänka pengar:

SMS:a BESEGRA 9061 till72988 för att skänka 50 kr till insamlingen. Om du skriver in ditt namn efter insamlingens idnummer kommer det att synas på gåvan. Annars blir din gåva presenterad som anonym.

Exempel: BESEGRA 9061 Johan Ek

 

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.