1000 nya böcker varje månad i Sverige

Varje månad kommer det ut ungeför 1000 (tusen) nya titlar i Sverige. Uppgifterna är lite skiftande men någonstans mellan 10.000 och 15.000 böcker kommer att ges ut under 2014 om man tittar på utvecklingen de senaste åren.

Så det innebär att varje månad har vi 1000 titlar som slåss om uppmärksamheten i media och nätbokhandlare. Av dessa är det bara ett 20-tal som tar sig in på topplistorna. Kanske ännu färre eftersom vissa böcker ligger kvar på topp 10 i flera månader.

Så vad är oddsen för att Fem stjärnor för Färglösa ska bli en storsäljare? En på tusen eller? Spelar egentligen ingen roll. Den 27 maj är officiell utgivningsdag – exakt tre veckor dit idag.

Detta är inlägg #67 i #blogg100.

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.