Tre veckor kvar till första festen

Det börjar kännas att det närmar sig nu. Lite nervositet kanske. Känslan av att det fortfarande är mycket som hänger i luften. Alla säljsamtal och kontakter som skulle hinna tas i god tid innan det var dags.

Idag är det tre veckor till min första releasefest. Ja, jag har bokat in en hel rad med releasefester första veckan för att passa lite olika grupper människor och för att nå så många som möjligt.

Tycker att jag tjatat evinnerligt mycket om att jag kommer med en ny bok snart. Men det intressanta är att det fortfarande finns många som inte har en aning om att jag ens skrivit en ny bok. Senast idag träffade jag en bekant som inte visste. Och sen träffade jag en annan som trodde att boken redan kommit ut.

Två bevis på hur svårt det är att nå ut i bruset.

Det krävs en hel del fotarbete för att sälja mycket böcker.  Jag tror att jag behöver skicka några hundra mejl till de närmsta tre veckorna. Och då helst personliga och genomtänkta, inte bara massutskick. Att hitta smarta samarbeten, företag som vill ha en kul sommarpresent osv.

Annars är det egentligen två huvudscenarier som rör sig i mitt huvud just nu.

1. Oron för att böckerna trots allt inte ska räcka, att hela upplagan ska sälja slut första veckan och vi tvingas beställa ett omtryck vilket gör att boken är slutsåld hos alla bokhandlare i flera veckor. Det här är ju egentligen ett drömscenario.

2. Att ingen vill köpa boken och om ett år står jag med ett jättelager av böcker.

Nu återstår att se om ett eller två ligger närmast sanningen.

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.