Summering av “Skriv en roman på 30 dagar”

Jag har satt punkt för mitt lilla experiment med att skriva en roman på 30 dagar. Avslutningen blev lite snöplig med mitt eländiga ryggskott. Eller, egentligen ska jag inte skylla på det. Som jag själv alltid brukar hävda – det handlar om prioriteringar.

Men de allra sista dagarna av april lyckades jag inte prioritera skrivandet lika mycket som tidigare av olika skäl – bland annat ryggen. Men det blev drygt 48.000 ord på 29 dagar, ett snitt på 1665 ord/dag.

Jag är ändå grymt nöjd. Förutom att jag hann skriva 70-80% av romanen så fick jag storyn på plats. Och det har gått fort. Egentligen helt obegripligt att jag inte gjort det tidigare, det är trots allt två och ett halvt år sedan jag gav ut InnbandyPiraterna 3.

Så jag ska inte tråka ut er med dagliga statusrapporter om antalet ord. Däremot ska jag fortsätta med den “Skrivardagbok” som jag lagt upp och där jag skriver ner antal ord jag hunnit med respektive dag. Det ger mig själv en kick av mätbara framsteg, och lite av en piska att skriva varje dag. Jag vet att det finns författare som skriver 300 eller 500 ord per dag. Några har målet 1000 ord och andra 2500 eller 5000 ord per dag. Jag tror att mitt eget mål ska ligga någonstans mellan 1000 och 1500 ord. Det handlar om att i snitt hitta en timmes skrivtid varje dag.

Nu är min egen utmaning att hitta tillbaks till det dagliga skrivandet. Slutföra manus på InnebandyPiraterna 4 så att vi kan få ut boken den 15 november (på femårsdagen av InnebandyPiraterna 1) i höst.

Detta är inlägg 63 i #blogg100

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.