Att ha många bollar i luften (nr 36) #blogg100

sport im freien

Det är inte svårt att kasta upp många bollar i luften. Utmaningen är att hålla dem där. Lösningen är att fokusera på en i taget. När man ska jonglera är det rätt givet, du tar en boll i taget. När du gör något annat, som att sitta på kontoret är det plötsligt inte lika givet utan du hoppar mellan uppgifterna och försöker gärna göra flera stycken samtidigt.

Jag har lärt mig att det mest effektiva för att skriva en bok är att
a) stiga upp tidigt
b) inte öppna telefonen eller mejlen
c) sätta igång och skriva tills det är dags för resten av familjen att vakna

De gånger jag frestas att “bara kolla mejlen” i telefonen så fastnar jag. Eller börjar läsa på en nyhetssajt. Inte nog med att minuterna går, jag tappar också fokus.

Det är egentligen inte konstigare än att sitta på kontoret och göra sitt jobb. Så fort man avbryts av ett telefonsamtal eller klickar upp mejlens inbox så tappar du fokus och glömmer vad du höll på med.

Så efter skriv-en-roman-på-30-dagar ska jag satsa på gör-ditt-jobb-på-8-timmar (nej, jag tror inte riktigt det är realistiskt att klara 4-timmars-arbetsvecka).

Skriv-en-roman-på-30-dagar-rapport (läs mer här)

Lördagar vill man helst ha sovmorgon. Det brukar innebära att man på fredagkvällen sitter uppe till efter midnatt och sedan inte ställer klockan på lördagen men ändå blir väckt av barnen klockan sju. Försökte komma i säng i tid igår och ställde klockan hyfsat tidigt idag, och satt därmed vid datorn kl 06. Det blev ett skrivpass med några pauser men redan vid halv nio hade jag fått ihop 1632 ord. Med en sån start hoppas man ju kunna få till ett ytterligare skrivpass under dagen, men det finns ju mycket annat att hinna med hemma och med familjen.
Uppdatering: slet mig från tv-soffan när alla övriga familjemedlemmar somnat. Och skrev ytterligare 764 ord. Det mesta matchreferat som alltid går snabbt för mig, det sitter lite i ryggmärgen.

Summering:

Dag 1: 964 ord – totalt 964 ord.
Dag 2: 991 ord – totalt 1.955 ord
Dag 3: 1690 ord – totalt 3.645 ord
Dag 4: 924 ord – totalt 4.569 ord
Dag 5: 2396 ord – totalt 6.965 ord
Dag 6: XXX ord – totalt ZZZ ord

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.