Att lyssna är också att läsa, nästan (nr 26) #blogg100

Mitt intresse för ljudböcker väcktes med Storytel, möjligheten att lyssna med mobilen. Jag hade aldrig gett mig in på att lyssna till ljudböcker på den tiden då dessa distribuerades på 10-15 CD-skivor. Möjligen när de övergick till att rymmas på en MP3-CD. Då kunde man lyssna i bilen.

Men det stora genombrottet kom med Storytel och möjligheten att bära med sig ljudboken snabbt och enkelt. Jag lyssnade på böcker medan jag promenerade, diskade, körde bil. Det gör jag även nu, stundtals. Ännu enklare eftersom jag kan koppla mobilen till bilens högtalarsystem via Bluetoth numera.

Så jag lyssnar just nu mer än jag läser. Helt enkelt för att jag då kan fylla ut luckor som tidigare fylldes av pladdrande radiovärdar eller kanske stadsbrus när man går på stan.

Men är då lyssning lika givande som läsande? Nja, jag upplever att det är lättare att bli distraherad och missa detaljer när man lyssnar till någon annan som läser. Fast ibland kan en väl inläst ljudbok också höja upplevelsen. Olika röster på olika karaktärer.

Fem stjärnor för Färglösa kommer som ljudbok. Det bestämde jag tidigt i processen. Och idag fick jag en glad nyhet som jag snart kommer att kunna dela med mig av när det gäller just ljudboken, jag har nämligen haft förmånen att ha flera alternativ att välja mellan.

Jag misstänker att det kommer att bli något alldeles speciellt att lyssna till det man själv skrivit. Inte riktigt lika konstigt som att lyssna till sin egen röst, men kanske ett mellanting?

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.