Föreningar förenar människor (nr 21) #blogg100

Den här helgen är det årsmöte i NOFF, Nordiska oberoende förlags förening (som heter så fortfarande trots att det vara är svenska förlag med. Troligen för att SOFF inte lät speciellt kul). Det är 200 svenska förlag, främst mindre förlag men även ett par av större är medlemmar. En branschorganisation.

Jag har varit medlem i ett antal föreningar. Suttit i styrelsen i flera föreningar (Vv84, FC Helsingborg, Skånes Innebandyförbund, NOFF, en bostadsrättsförening, Marknadsföreningen och kanske ytterligare någon jag inte minns just nu) och var med och bildade en förening redan när var 13-14 år som hette Serieland där vi gav ut en tidning om serier och faktiskt arrangerade en Seriefestival.

Föreningar förenar människor.

Det finns en fantastisk kraft i ideella föreningar. Så mycket kreativitet, gemenskap, glädje – och ibland konflikter som de kan ge upphov till.

Oavsett syftet med föreningen så tycker jag det största värdet är att de förenar människor. Jag har under mina år i föreningslivet mött hundratals människor över hela Sverige – och i vissa fall även utomlands. Många vänskaper som har fötts och utvecklats genom föreningar.

Har du aldrig engagerat dig i en ideell förening? Gör det. Det är ofta ett hårt arbete, men du kommer att möta många fantastiska människor du aldrig hade mött annars.

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.