Varför är det så pinsamt med boksex? (nr 20) #blogg100

Couple having sex - woman on topKanske borde detta ha varit inlägg nr 69…?

Min nya bok innehåller en del sex. Vi klippte faktiskt bort några sexscener, inte för att de var dåliga utan för att de inte passade ihop med storyn och karaktärerna.

Sex i böcker har alltid varit lite tabu. Framför allt rent erotiska böcker som nästan alltid är skrivna under pseudonym. Men de flesta författare man snackar med har lite ångest inför att skriva en sexscen. Kanske för att det är svårt, men kanske också för att man tänker på vad andra ska tänka när de läser det.

En författare, inte jag alltså, tänkte hela tiden att vännerna skulle tänka att “oj, jag visste inte att han/hon hade ett sånt sexliv” så fort författaren beskrev avancerat sex. Eller än värre kinky sex. Precis som att allt du skriver måste bygga på egna erfarenheter.

Kanske hänger det ihop med att det är lite pinsamt att läsa och tycka till om sex i en bok? En scen kan vara spännande eller skrämmande. Men få läsare säger att de blev upphetsade av att läsa en sexscen.

Av någon anledning känns det mer naturligt beskriva hur en person i din bok mördar en annan person, än att skildra hur de båda älskar passionerat.

Visst är det sjukt?

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.