Efter Färglösa – vad skriver jag nu? (nr 7) #blogg100

Egentligen borde jag redan vara igång med nästa skrivprojekt, men sanningen är att redigeringen av Färglösa blev en liten mental urladdning. Jag ska skriva tacktexten till boken också och sen inväntar jag korrekturläsarens dom.

Men jag funderar lite över vilket projekt jag ska ge mig i kast med. InnebandyPiraterna 4 ligger högt på listan med tanke på att det finns några tusen unga innebandyläsare som gärna vill läsa mer om vad som händer med Anton, Emil och alla de andra i Helsingborg Consuls efter den tredje säsongen.

Jag fick faktiskt en idé till en inledning när jag var i Göteborg för en vecka sedan. Tredje boken började också med en idé som jag fick vid ett tillfälle och som sedan lade grunden till en oerhört stark öppningsscen. Kanske kan detta bli en ny sådan.

Samtidigt har jag ytterligare en handfull andra idéer till helt andra böcker som pockar på uppmärksamheten. Romaner som förmodligen mer följer i spåren av Färglösa. Genremässigt alltså, inte karaktärerna.

Istället för att fundera borde jag nog “just do it”. Skriva alltså.

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.