Ännu en milstolpe för Färglösa

Sent i natt eller tidigt i morse, beroende på hur man ser det, skickade jag in mitt manus (“Fem stjärnor för Färglösa”) till redaktören. Det har gått lite segt på slutet när jag skulle gå igenom manus och fixa till allt jag hittade innan det var dags för redaktören att göra sitt jobb.

Man vill gärna plocka bort alla dubbla ord. Det är otroligt vilka långa ord som kan upprepas bredvid varandra utan att man som författare ser det – ens vid andra genomläsningen. Och bortglömda ord eller felstavade ord.
Den första testläsaren har i alla fall tagit sig igenom hela manus och gett tummen upp. En kul och underhållande och spännande bok. Inga jättelika luckor eller tankevurpor, verkar det som.
Redaktören brukar vara tuffare och verkligen leta efter alla motsägelser som kan insmyga sig i ett manus. Personer som bytt namn, eller bilar som bytt färg. Mycket som kan hända när man har skrivit 97.000 ord.

Nu har vi en dryg månad på oss, jag och redaktören, för att redigera klart manuset inför korrekturläsningen och formgivningen och längre fram tryckningen.

Slutet av maj har vi sagt, den 27 maj är officiell utgivningsdag. Innan dess ska vi också hinna smida marknadsföringsplaner och skapa ett jättelikt intresse för den här roliga romanen!

Omslaget är förresten redan färdigt. Missa inte när jag publicerar det på bloggen. Snart…

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.