Fyra år sedan debuten

Idag är det exakt fyra år sedan jag debuterade som författare. På kvällen den 15 november 2009 var det release på O’Learys i Helsingborg för InnebandyPiraterna – Första säsongen.

Sedan dess har jag hunnit släppa ytterligare tre romaner och två fackböcker. Jag har varit med och startat ett av Sveriges häftigaste förlag, Hoi Förlag. Det har hänt en del helt klart. Och InnebandyPiraterna är mitt dåliga samvete eftersom jag lyckats bygga en rätt bra läsekrets kring de tre böckerna och nästan varje vecka kommer det mejl från läsare som undrar var fjärde boken blir av. Totalt har det sålts över 7000 ex hittills av de tre InnebandyPiraterna-böckerna, mer än hälften av bok 1 eftersom den också getts ut i pocket.

Jag får villigt erkänna att den häftiga förlagsresan jag gjort, först med Dahlgrens förlag som utöver mina egna titlar hann med att ge ut de två första delarna i Barkhe-trilogin (vars första del nu sålts i över 10.000 exemplar) och därefter med Hoi, har inverkat negativt på min produktivitet som författare.

Men idag, samtidigt som jag firar fyra år sedan debuten, kan jag konstatera att jag skrivit 12 dagar i rad på min nya roman som är tänkt att komma till våren. Det är inte del 4 av InnebandyPiraterna, utan snarare den tredje (eller fjärde?) inkarnationen av en berättelse som jag började skriva för säkert 20 år sedan.

Att jag skrivit tolv dagar i sträck innebär inte att jag producerat enorma mängder text. Men 11 000 ord är ändå ungefär en femtedel av textmängden i min debutroman. Och jag har nog skrivit ungefär halva den nya romanen nu. Nu ska jag försöka fortsätta den här goda vanan att stiga upp varje morgon och skriva. När jag är som mest skärpt och utvilad.

Vi får se hur det går. Jag gissar att de kommande fyra åren blir minst lika spännande…

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.