Bästa sättet att lära sig något är att göra det

Läste alltid kloke Seth Godin i ett inlägg, “The best way to learn marketing is to do marketing”.

Det intressanta är att du kan byta ut marknadsföring mot nästan vad som helst. Vill du jobba med film, formgivning eller måla tavlor – se till att öva. Ingen kommer att dyka upp ur ingenstans och betala dig för att du ska göra det innan du är bra på det.

När jag satt som redaktionschef och intervjuad sökande till en layouttjänst träffade jag på flera exempel på unga hoppfulla som gått en medieutbildning men som inte hade några vettiga arbetsprover utöver de få som gjorts på lektionstid. Jag brukade alltid uppmana dem – se till att hitta tillfällen att praktisera oavlönat. Det finns mängder av ideella föreningar som skulle älska att få hjälp av någon som kan formge ett flygblad, en affisch eller en medlemstidning. Om du investerar ett par hundra timmar av din tid kommer du att få både uppskattning, upplevelser och erfarenhet.

Författare är ett typexempel, vill du bli författare ska du skriva, skriva och skriva. Där handlar det dock inte om att göra det åt någon annan, utan att sitta och nöta vid datorn. Varje dag.

Det är något som jag slarvat med på sistone. De senaste månaderna har jag skrivit väldigt sporadiskt. Vilket är trist. För jag har ju så mycket jag vill berätta för mina läsare.

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.