Myten om åtta timmars ostörd nattsömn

Nu visar forskare på att det är en myt att vi behöver åtta timmars ostörd nattsömn utan avbrott. Tydligen har vi istället haft en vaken period mitt i natten, sedan långt tillbaka. Det här borde lugna dem som vaknar mitt i natten och ligger sömnlös en timme eller två. Det är egentligen nyttigt, ett sätt att först sova och drömma, sedan vara vaken och analysera drömmarna innan man sover vidare…

Hur det här hänger ihop med att bli väckt mitt i natten, exempelvis av skrikande barn, framgår dock inte.

Och det är rätt uppenbart att det naturliga är att gå och lägga sig när det blir mörkt och stiga upp när det blir ljust. Något vi moderna människor är rätt dåliga på.

Undrar om man kanske borde sova fyra timmar, stiga upp och skriva i två timmar och sedan gå och lägga sig och sova de återstående fyra timmarna? Skulle det funka tro?

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.