Många texter blir det

Just nu skriver jag hur mycket texter som helst. Tyvärr (?) är majoriteten inte skönlitterära utan olika uppdrag, det som jag trots allt livnär mig på fortfarande. Jag har inte författarskapet som hobby, men jag har det bara som deltidsarbete. Därför blir det så att betalda uppdrag från kunder får företräde och periodvis blir det väldigt många sådana. Ofta på en gång.

Just nu är en sådan period då jag har ett flertal projekt igång, samtidigt som jag sliter för att slutföra InnebandyPiraterna 3. Jag hoppas den blir bra, en viss prestationsångest känner jag emellanåt. Inte minst när jag berättar hur mycket jag skriver på några timmar medan andra författare sliter betydligt längre med mindre resultat. Jag kan inte låta bli att undra om mitt verkligen blir lika bra? Å andra sidan är det inte alltid tiden vid tangentbordet som är det som avgör, utan hur man funderar och tänker däremellan.

* * *

GuldkärnanGalan i torsdags var verkligen härlig, inte minst för fantastiska författarinnan Bodil Mårtensson som fick pris som Årets personlighet i Helsingborgsregionen 2011. Priset får hon framför allt för att ha skrivit boken jag gav ut i våras, Barkhes Döttrar som givetvis är årets julklapp. Inte minst den underbara presentboken. Köp! Köp!

Det var en häftig kväll och jag kunde faktiskt njuta och känna att jag lyckats med något. Och resan med Barkhe har bara börjat anar jag med tanke på vad som planeras. Exempelvis Stadsvandring i Barkhes fotspår

Juryns motivering: “För en osviklig förmåga till spännande djupdykningar i människors inre, i traktens hav och historia. Vinnaren lämnar ingenting åt slumpen i sin jakt på en bra berättelse som sedan spetsas med en lagom dos poetisk frihet och humoristisk underfundighet”

Barkhes Döttrar på hög i ICA-butiken OJ i HelsingborgIdag var jag på den lokala ICA-butiken i närheten av där jag bor och lassade upp över 100 böcker i travar. Barkhes Döttrar i livsmedelsbutik till kampanjpris denna vecka. Spännande experiment som jag inte har en aning om hur det ska gå, men jag blir ärligt besviken om jag inte behöver fylla på före helgen.

Bodil skriver på bok två i trilogin om länsman Frans Barkhe.

* * *

Hoi Förlag går mot ett spännande 2012, det har jag säkert tjatat om länge. Räknar med att vi skriver kontrakt med ett par författare de kommande veckorna för utgivning under första kvartalet nästa år.

Mycket jobb med Hoi också. Som tyvärr går ut över mitt eget skrivande.

* * *

Eboksboomen som väntar på att hända i Sverige. Men kanske inom några veckor då flera nya läsplattor kommer att släppas. Nu läser jag att det kommer ytterligare en ny generation läsplattor. Cybook Odyssey ska tydligen ha en eInk-skärm som är snabbare och har bättre respons än tidigare generationer. Spännande.

Själv funderar jag på att köpa en Sony PRS-T1 som tydligen släpps till försäljning inom kort.

* * *

Borta i USA händer det spännande saker där bokhandlaren Amazon börjar konkurrera med förlagen på allvar. Inte bara genom att låta egenutgivarna sälja sina eböcker (eller POD-böcker) direkt, utan nu även genom att ge sig in i budgivning om rättigheter och ge vissa författare förskott för att ge ut sin bok hos Amazon Publishing.

Kan ni tänka er att Adlibris startar förlagsverksamhet. Eh, förlåt jag glömde att de ägs av Bonniers… Eller Bokus, nej visst ja de ägs av KF Media som äger Norstedts. Men säg CDON? Snart den enda oberoende bokhandlaren. Eller varför inte Bokia-kedjan? Jag får plötsligt en känsla av att det inte är lika kontroversiellt i Sverige?

Hoi Förlag kommer således självklart att starta en bokhandel.

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.