Påpassligt med Tranströmers eboksdebut – eller sent ska syndaren vakna?

Tomas Tranströmer får Nobelpriset i litteratur. Grattis! Ska inte kommentera valet eftersom andra gör det mycket bättre. Men eftersom jag är intresserad av eböcker så gick jag in på Adlibris för att kolla om det fanns några eböcker med den nyblivne Nobelpristagaren. Ingen träff.

Sen gick jag in på Bokus och sökte. Där fanns det faktiskt en ebok. Utgiven idag (!) den 6 oktober.

Med andra ord – någon på Bonniers/Elib har varit vaken och fått ut en ebok med expresshantering. Eller bara en lyckoträff?

Men likväl – är det inte lite lustigt att det bara finns en enda titel som ebok med ett namn som Tranströmer? Kanske ångrar man det idag när många av hans pappersböcker verkar slutsålda och tillfälligt slut.

Kan inte undgå att undra – om alla hans titlar funnit som ebok, hade han då dominerat Adlibris topplista imorgon?

Framför allt om de kanske sålt eboken till kampanjpris?

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.