Kan en Facebook-status-uppdatering ersätta ett julkort?

Har du skickat några julkort i år? Alltså sådana på papper? Vi har barn och därför har vi såklart tagit en söt bild på barnen, gjort ett eget julkort, framkallat och skickat det per post till släkt och vänner. Men egentligen är det rätt fantastiskt att vi fortfarande skickar papperskort till varandra.

I dessa tider ställer man sig frågan om en statusuppdatering på Facebook kan ersätta julkortet? Helt tydligt har det ersatt jul-sms för många.

Och även om vi kan gnälla över att Posten inte alltid är så snabba på att leverera julkort (hörde av en bekant att ett kort som skickades den 10:e december nådde mottagaren den 23:e – det var ju i alla fall i tid), så når en FB-status inte alla. Den når dem som råkar vara inne just då.

Vet inte om alla är medvetna om att ni förmodligen sorterar bort rätt många statusuppdateringar från era vänner redan nu. Som standard visas nämligen bara dem från de 250 vänner som Facebook tycker du haft mest kontakt med. Nu gäller detta inte bara vänner utan även sidor. Så har du 250 vänner och 100 sidor du är fan av så går du miste om (eller slipper) en hel del.

Så är det något som ska ersätta julkortet är det nog ändå e-posten. Om man nu vill vara säker på att julhälsningen ska komma fram vill säga. En hälsning på Facebook blir ju som att man säger “God Jul” till dem man känner och träffar på stan. Helt spontant.

Själv missade jag deadline för mitt årliga Julbrev (via e-post sedan några år tillbaks) så det får väl bli ett Mellandagsbrev istället i år. Via e-post såklart. Eller kanske på bloggen?

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.