200-300 timmar konsumeras på 6-10 timmar

Jag skrev klart min andra bok i somras, uppföljaren till succén (ja, vem definierar det om inte jag?) InnebandyPiraterna – Första säsongen. Nu har jag dessutom tragglat mig igenom redigering, korrekturläsning, formgivning och lite annat som hör till förarbetet till en bokutgivning.

Så den 25 september släpps boken. Många har väntat ivrigt på den, man kan redan lägga in bevakning på boken hos nätbokhandlarna (och för den delen be sin lokala bokhandlare att beställa hem boken) och det har redan flera personer gjort.

När läsarna sedan ivrigt kastar sig över Andra säsongen, resultatet av sådär 200-300 timmars arbete så kommer de i bästa fall att vara trollbundna och inte våga kunna lägga ifrån sig boken. Och så 6-10 timmar senare så har de läst ut hela boken och frågar “när kommer nästa?”.

Jag fick ett smakprov på det tidigare i sommar, vid Båstad Outdoor Open då en kille köpte pocketversionen av den första boken. När han kom tillbaks efter två timmar hade han läst ungefär en tredjedel av boken och jag kunde inte låta bli att tänka “tänk om jag kunde skriva en bok lika fort som han läser den”. Fast det är kanske tur att jag och andra författare inte kan det, då hade det förmodligen kommit ut betydligt fler än 5000 titlar per år i Sverige.

Men ni kan ju trösta er med att ungefär lika lång tid som det tog för er att läsa hela boken, lika lång tid tog det för mig att gå igenom korrekturet och fixa till typograferingen av hela boken.

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.