Måndagstankar om bokmarknadsföring och annat

Augusti. Det fanns en tid då det var högsäsong för golfspelande eller sen semester. I år har det inneburit mest jobb och väldigt lite ledigt (jag var ledig mycket i juli så jag ska inte klaga). Just nu ser jag en fullspäckad kalender ända fram till slutet av september (där Bokmässan i Göteborg utgör en slags final 23-26 sept).

Mycket fokus ligger just nu på marknadsföring av mina böcker, framför allt mentalt. Förberedelser för Bokmässan där Dahlgrens Förlag ska dela monter (A04:10) med fyra andra författare. Därför läser jag en del bloggar om försäljning av böcker och träffar på inlägg som bokmarknadsföring a la Lady Gaga. Men även släppet av InnebandyPiraterna 1 som pocketbok och InnebandyPiraterna 2 i september. Den sistnämnda ska ju dessutom slutredigeras, formges och tryckas. Snart är det dags att skriva baksidestexter som säljer. En spännande utmaning.
Utöver det har jag osedvanligt mycket konsultuppdrag. Det blir alltså inga 40-timmarveckor framöver. Jag ska göra två roliga bilagor som innebär en massa intervjuer med spännande företagare och personer. Dessutom ett valnummer av tidningen Fria Företagare (japp Sverige ska välja väg igen den 19 september ifall du glömt det). Som företagare kan man inte låta bli att bli lite orolig över tanken på att vänsterpartiet kan få inflytande över den svenska näringspolitiken igen. Just som man lyckats få bort vansinnigheter som Lex Uggla. Tycker dock att samtliga svenska partier behöver bli bättre på att gynna småföretagen, det är där vi kommer att kunna öka sysselsättningen och därmed skatteintäkterna – inte inom den offentliga sektorn.

Men hösten kommer förmodligen än mer att präglas av böcker. Jag är inblandad i en hel hög bokprojekt just nu. Jag vet inte riktigt hur det ska gå till, men mer eller mindre parallellt ska jag skriva fyra olika böcker. Två skönlitterära och två fackböcker. Lyckligtvis skriver jag en av dem tillsammans med två andra så det är bara tre jag ska skriva helt själv.

Minst lika spännande som mina egna böcker är dock att jag ska ge ut en annan författare på mitt förlag i höst. Om någon månad ska manus vara klart och det jag sett hittills är riktigt bra. Tror också det är en berättelse som kan locka många, inte minst här nere i Skåne.

Och så har jag ju några webbplatser att få styr på – inte minst dahlgren.net som knappast är representativ för mitt företag idag. Ja, just det – semestern är officiellt slut nu.

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.