Omslag & beslutsångest – vilken färg säljer bäst?

Just nu är jag mitt uppe i skrivandet av “Andra säsongen” (InnebandyPiraterna del 2). Men redan nu är det dags att bestämma sig för hur omslaget ska se ut. Jag har en viss beslutsångest.

Läste idag en artikel om hur man gör säljande bokomslag. Som förmodligen andra har mer nytta av än jag just nu eftersom jag redan har satt formen för omslaget, den blir som på “Första säsongen”. Däremot ska jag ha en ny omslagsfärg. Frågan är bara vilken.

Inom tidningsdesign brukar man säga att svart eller vita omslag inte säljer. Liksom gröna. Men jag har funderat på grönt. Och kan tryggt konstatera att Dan Browns Den förlorade symbolen som kom i höstas och sålt ett par hundra tusen exemplar – hade grönt omslag…

Nu hade han ju en succé i ryggen så det kanske hade sålt oavsett färg. Såg förresten på ICA idag att den boken nu reas ut för 59 kr till dem som har ICA-kort. Boken släpptes 21 oktober…

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.