Den 1 april tar ingen dig på allvar (nr 32) #blogg100

Ska du släppa en seriös nyhet så är 1 april ingen bra dag. Faktum är att även en del pressreleaser igår möttes av skepsis. Folk är på tårna.

Allt man läser idag gör dig osäker, är det på riktigt eller skojar de? Som när jag läser att bokhandlare Zillén på Center Syd listar Fem stjärnor för Färglösa som en av de titlar han ser fram emot att läsa vågar jag inte riktigt tro på det…

När jag steg upp i morse och duschade vid halv fem så tänkte jag faktiskt lite på aprilskämt. Dels på hur man skulle kunna göra ett aprilskämt med Hoi förlag som avsändare. Blanda PR och humor.

Jag hade för några månader sedan ett skämt som jag drog internt, om att vi borde införa en serie barnböcker med rosa och blåa ryggar. En travesti på B Wahlströms röda och gröna ryggar som tydligen (vilket jag inte fattade då) var en uppdelning i flick- och pojkböcker. Det vore ju ännu tydligare att dela upp det i rosa och blå? Och att släppa den nyheten på 1 april hade varit kul. Kanske hade en och annan genuspolis brusat upp och manat till bojkott och avbön av bara farten, även om nyheten släpptes den 1 april. Risken hade väl varit just det, att några blivit så arga att de inte förstått att det var ett skämt.

För även om folk är på sin vakt så händer det faktiskt att aprilskämt misstas för nyheter, framför allt när de dyker upp på internet och vidare i sociala flöden vid ett senare tillfälle.

Jag var alltså uppe tidigt idag. För att skriva. Ja, det där jag skrev igår om att skriva en roman på 30 dagar var alltså inget aprilskämt. Men jag insåg i morse att en del förmodligen skulle kunna tolka det så, ha ha. Vilket skämt, skriva en roman på en månad. Helt omöjligt, han skojar.

Men lite drygt en timmes skrivtid gav mig nästan 1000 ord. Då lade jag ändå en del tid på att samla ihop info om karaktärerna i Scrivener. Och fundera över intrigen som inte är helt klar. Egentligen borde synopsis varit klart vid det här laget och dessutom skulle jag nog ha hela den sportsliga säsongen klar med samtliga resultat i alla turneringar. Det brukar jag nämligen ha. Men nu är det bara att köra. Ungefär som att man inte kan ställa in matchen bara för att man glömt matchtröjorna.

När vi körde till dagis kom jag på det perfekta aprilskämtet. Att ställa tillbaks alla klockor till vintertid och väcka familjen en timme för tidigt. Det hade varit riktigt kul. Men då hade jag inte hunnit skriva nästan hela första kapitlet. Det skämtet får jag spara till nästa år istället.

InnebandyPiraterna 4 – en roman på 30 dagar:
Dag 1: 964 ord – totalt 964 ord.

 

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.