Oflitig bloggare – varför?

Upptäckte att jag varit synnerligen oflitig med mitt bloggande den senaste 1,5 månaden. Lite synd kanske med tanke på hur spännande projekt jag jobbat med under den perioden, inte minst lanseringen av Barkhes Döttrar.

Men även Hoi Förlags framväxande som ser alltmer spännande ut. Flera nya titlar på gång i höst och inte minst en spännande författarresa till Gran Canaria i slutet av november. Mer om den inom kort.

Det är inte bara bloggandet som gått på sparlåga. Det har även mitt eget bokskrivande, både det skönlitterära och det facklitterära.

En av mina bloggar har jag outsourcat – Innebandynyheter.

Det är ett ständigt dåligt samvete att jag inte lyckats slutföra manus till InnebandyPiraterna 3 ännu, speciellt när jag hela tiden möts av läsare som vill läsa fortsättningen. Och jag vill verkligen skriva klart den, och sedan ge mig i kast med fyran och femman…

Dessutom har det dykt upp en hel rad bra idéer till andra böcker som jag vill skriva. Skönlitterära. Det är då jag önskar att jag kunde vara författare på heltid och inte bara förläggare/författare på 20-30%. Istället befinner jag mig lite i ett Moment 22. Det krävs att jag säljer ett antal tusen exemplar av mina böcker varje år för att kunna dedikera mer arbetstid till skrivandet, men för att kunna sälja tusentals exemplar behöver jag ha fler utgivna titlar. För att få fler titlar utgivna snabbt behöver jag lägga mer tid på skrivandet. Ja, ni förstår. Inte minst för att nå mitt långsiktiga mål.

Så egentligen är det väl logiskt då att jag inte slösar (?) tid på att blogga. Utan istället skriver på mina böcker?

Inte fullt så enkelt. Under de perioder då jag skrivit som mest på mina böcker har jag också hunnit med en del bloggande. Det är snarare andra tidstjuvar – som tv – som behöver elimineras…

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.