NaNoWriMo – dag 3

Idag trodde jag aldrig att jag skulle klara målet. Inte för att jag inte hade något att berätta, storyn blir alltmer livlig och det dyker upp nya karaktärer i mitt huvud hela tiden. Det blir som vanligt en page-turner, bladvändare på svenska, med ständiga cliffhangers och ledtrådar.

Även den här boken utspelar sig i Helsingborgsmiljö, i alla fall inledningsvis. Jag får se vart det leder sedan, om hjälten och de andra lämnar Sverige rentav. Jag tror nästan det. Eller inte.

Idag blev det i alla fall 1864 ord (10.200 tecken) på morgonen med några små avbrott för dagislämning och annat. Efter tre dagar ligger jag alltså fortfarande bra till. Och det är ju faktiskt 10 procent av månaden.

Å andra sidan är det ju frågan om 50 000 ord räcker för en rejäl roman. Många menar att det behövs det dubbla, 100 000 ord eller gärna ännu mer.  Mina två första böcker har legat på 50-60.000 ord och det är kanske okej för en ungdomsroman men den här blir mer vuxen tror jag.

Total word-count: 5683

Nu är det dags att skriva ännu fler ord, dock ej skönlitterära.

Vill du veta när jag släpper nästa bok?

Det händer att jag ger ut en ny bok. Jag kommer även att då och då skicka ut nyhetsbrev och berätta  om när dessa är på gång. Kanske bjuda på en novell eller tipsa om några aktuella inlägg på bloggen ifall du inte hänger här varje dag. Kort sagt, lämna din mejladress om du vill hålla dig uppdaterad om mitt författarskap.